طرز تهیه 3 مدل شیرینی باقلوای بین‌المللی خوشمزه و فوری

5297
0

شیرینی باقلوا یکی از شیرینی‌های محبوب خاورمیانه است که بیشتر با چای سرو می‌شود. این شیرینی مجلسی در انواع مدل‌ها درست می‌شود، امروز قصد داریم تا سه روش آماده‌سازی فوری و خوشمزه باقلوا را به شما آموزش دهیم.

شیرینی باقلوا

طرز تهیه و آماده‌سازی باقلوای صدفی

باقلوای صدفی یکی از مدل‌های جذاب این شیرینی است که می‌توان به‌راحتی آن را در منزل درست کرد. در ادامه با دستور پخت و طرز تهیه باقلوا صدفی با ما همراه باشید.

مواد لازم برای آماده‌سازی باقلوای صدفی

مواد لازم برای تهیه این شیرینی دلپذیر شامل موارد زیر است:

1 عدد تخم‌مرغ

100 گرم ماست چکیده و غلیظ

100 میلی‌لیتر روغن مایع

2 قاشق چای‌خوری نشاسته ذرت

300 گرم آرد

نمک نوک قاشق چایخوری

1 قاشق ‌چای‌خوری بیکینگ‌پودر

150 گرم پودر گردو

1 قاشق چایخوری پودر هل

مواد لازم برای تهیه شربت باقلوا هم شامل یک لیوان شکر، یک لیوان آب، نصف استکان گلاب، زعفران دم‌کرده به مقدار لازم و 4 قطره آب‌لیمو ترش تازه است.

مراحل پخت باقلوای صدفی

مراحل پخت شیرینی باقلوای صدفی خوشمزه با آماده‌سازی شربت آن شروع می‌شود. برای آماده‌سازی شربت باقلوا باید شکر و آب و گلاب را درون قابلمه بریزید و با حرارت ملایم هم بزنید تا به غلظت مناسب برسد. در آخر زعفران و آب‌لیمو ترش را با مواد اضافه کنید  و مخلوط را از روی حرارت بردارید تا خنک شود.

پس از آماده کردن شربت، باید برای درست کردن خمیر باقلوا اقدام کنید. خمیر باقلوا از ترکیب تخم‌مرغ، ماست، روغن مایع و نشاسته ذرت و آرد به دست می‌آید. در ابتدا تخم‌مرغ و روغن و ماست را درون ظرفی هم بزنید و بعد نشاسته و آرد الک شده را به همراه نمک و بیکینگ‌پودر به مواد دیگر اضافه کنید. دقت کنید در هر مرحله مواد باید خوب هم زده شود و یک مخلوط یکدست ایجاد شود.

برای به دست آوردن خمیر نرم در شیرینی باقلوای صدفی لازم است تا مرحله ورز دادن را با دقت و حوصله انجام دهید. خمیر شما باید 5 دقیقه در دمای محیط استراحت کند. پس از این آن را به 10 چانه مساوی تقسیم کنید و ده دقیقه به چانه ها زمان دهید تا استراحت کنند.

در مرحله بعدی یکی، یکی چانه‌ها را به‌صورت نازک با وردنه پهن کنید و ورقه‌های خمیر را بر روی یکدیگر قرار دهید. ورقه‌های روی هم قرار گرفته را مجدداً پهن کنید و به‌صورت یک‌سانتی‌متری برش بزنید.

قدم بعدی فر را با دمای 180 درجه داغ کنید و پودر گردو یا پسته را با پودر هل مخلوط کنید و در وسط رول خمیرها بریزید. مرحله بعدی خمیرها را از دو طرف به هم بچسبانید تا یک فرم صدف ‌مانند به خود بگیرند.

باقلواها را درون سینی فر بچینید و با کره رومال کنید. شیرینی شما باید به مدت 10 دقیقه درون طبقه وسط فر بپزد و 3 دقیقه هم گریل شود. زمانی که روی شیرینی باقلوا طلایی و خوش‌رنگ شد، آن را به شربت آغشته کنید و با پودر پسته تزیین کنید.

شیرینی باقلوای صدفی

طرز تهیه و آماده‌سازی باقلوای شعریه

باقلوای شعریه یکی از باقلواهای معروف عربی و ترکیه‌ای است که مواد لازم آن شامل 2 بسته رشته شعریه، 150 گرم کره، 1.5 پیمانه شیر عسلی، 200 گرم خامه، گردو خرد شده، زعفران دم‌کرده، پودر پسته، دارچین، پودر هل و وانیل است.

مراحل آماده‌سازی شیرینی باقلوا شعریه

برای پخت این شیرینی لذیذ ابتدا رشته شعریه را با دست خرد کرده و داخل تابه روی حرارت به مدت 15 دقیقه تفت دهید. وقتی بوی خامی رشته‌ها خوب گرفته شد، کره و شیر عسلی را به آن اضافه کنید و هم بزنید. سپس خامه و زعفران را به محتویات داخل تابه اضافه کنید.

زمانی که مواد بک مخلوط یکدست را تشکیل دادند، گردو و پودر دارچین را به همراه پودر هل و وانیل به آن اضافه کنید و مجدد هم بزنید. مایه باقلوای شما باید بسیار منسجم و یکنواخت باشد. آن را داغ، داغ درون قالب بریزید و فشرده کنید. حدود یک ساعت زمان می‌برد تا شیرینی باقلوای شعریه درون یخچال آماده و خنک شود. می‌توانید این دسر جذاب را با پودر پسته تزیین کنید.

شیرینی باقلوای شعریه

طرز تهیه باقلوای استانبولی خوشمزه و معروف

باقلوای استانبولی، شیرینی است که طرف‌داران زیادی در دنیا دارد و بسیار هم معروف است و تهیه این باقلوا در منزل کاری ندارد و  از اصلی‌ترین مواد لازم باقلوای استانبولی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

پودر گردو 150 گرم

پودر قند 2 قاشق چایخوری

پودر دارچین ½ قاشق چایخوری

پودر هل ½ قاشق چایخوری

کره حیوانی 100 گرم

یک بسته خمیر باقلوای آماده یا خمیر هزارلا

طرز تهیه شیرینی باقلوای استانبولی

در مرحله اول برای تهیه شیرینی باقلوای استانبولی همانند آماده‌سازی باقلوای صدفی شما نیازمند درست کردن شربت باقلوا هستید. تهیه این شربت هیچ تفاوتی با باقلوای صدفی ندارد و شما می‌توانید در مدت‌زمان 15 الی 20 دقیقه یک شربت عالی درست کنید.

پس از آنکه شربت شیرینی باقلوای خود را آماده کردید، خمیر باقلوا را به اندازه قالب خود برش دهید و کره را ذوب کنید. دقت داشته باشید که کف قالب کاغذ روغنی پهن کنید و آن را چرب نمایید.

خمیر باقلوای شما باید لایه‌لایه کره مال شود و در  قسمت‌های میانی آن پودر قند، پودر هل، گردو، پسته و دارچین اضافه شود.

می‌توانید برای خوش‌عطر شدن باقلوای خود تمامی این پودرها را با وانیل مخلوط کنید و به باقلوا اضافه کنید. بو دادن مغز گردو پسته هم در خوش‌عطر شدن شیرینی شما مؤثر است.

در هر مرحله مواد را با دست فشار دهید تا خوب فشرده و منسجم شود. در ادامه فر را با دمای 190 درجه داغ کنید و در طول این مدت روی باقلواها را  با برس کره بزنید. شیرینی شما باید به مدت 45 دقیقه در طبقه وسط فر بپزد. زمانی که باقلواها طلایی و خوش‌رنگ شد، آنها را از فر بیرون آورده و شهد خنک شده را روی آنها بریزید.

شیرینی باقلوای استانبولی باید به مدت 5 ساعت در دمای محیط داخل شهد بماند و پس از آن حدود 12 ساعت درون یخچال قرار گیرد. پس از این مدت باقلوای شما حاضر است، نوش جان.

شیرینی یاقلوای استانبولی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *